Logo

Agar agar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Agar agar

En gelatine der er lavet af forskellige slags tang. Kan købes som et fint, hvidt pulver, i tråde, stænger eller flager. Efter opblødning kan agar-agarstænger bruges i salater.

 

Agar agar er et stivelsesmiddel udvundet af en særlig type tang, og det bruges ofte i vegetarisk madlavning, i stedet for husblas, der er fremstillet af dyrebrusk.

Agar agar bevarer konsistensen under opvarmning

Agar agar er et geleringsmiddel, der kan tåle at koge.

Kan købes i kinesiske specialbutikker, bl.a. hos Den kinesiske Købmand på Nørrevold i København.


Agar agar (malajisk): gelé af pulveriserede havalger, kogt ud med vand. Fremstilles især i Japan og Californien; anvendes som stivemiddel i fødevareindustrien, som næringssubstrat for bakteriekulturer, som appretur og som tilsætning til afføringsmidler.


.........................................................................................................….



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.917 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her