Logo

Aubergine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Efter at auberginen, der også kaldes ægplante, blev indført i Sydeuropa i 700-tallet, varede det længe, før nogen turde prøve at smage på den eller tilberede den. Den var ved at få samme skæbne, som nær var overgået toma­ten, nemlig at forblive prydplante. Men i Asien, fx i Indien, lavede man retter med au­berginer langt tidligere.
I dag findes der mange varianter af auber­giner, og den smukkeste er den mørkviolette, der bliver ca. 15-20 cm lang. Den har et lyst, porøst frugtkød, og smagen er mild og neu­tral, og netop derfor er auberginen så anven­delig, fordi den tilpasser sig det, man serverer den sammen med.
Hvis man skærer den i tynde skiver, pen­sler dem med olivenolie og derpå steger eller griller dem, får man en vidunderlig aubergi­nesmag frem.
Frugterne høstes umodne; ellers bliver frugtkødet sejt. Opbevar dem ikke for koldt; de får nemt brune pletter.
Til andre auberginesorter regner man ært­auberginen, der vokser ligesom vindruekla­ser, og den thailandske aubergine, der findes i forskellige farver.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.706 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her