Logo

Bagning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
varmebehandling, ved hvilken et materiale tilføres tør varme. Bagning kan foretages åbent over et bål, på opvarmede flader eller i lukkede rum, ovne. Opr. var disse opvarmet ved bål i ovnrummet, senere udvikledes ovne med indirekte opvarmning. I de tidlige ovne opsattes bagegodset på væggene eller bagtes på den varme ovnbund, hærden, enten ved siden af et sammenskubbet bål (som stadig bruges ved bagning af pizza) eller efter at ild og gløder var udtaget af ovnen. I bageriet anvendes bagning i ovn til fremstilling af brød; i køkkenet bages forskellige fødevarer fx. kartofler, større kødstykker, kaldet stege, fisk, gryderetter. Herom benyttes nu hyppigt ordet ovnstegning. Ordet bagning indgår i opbagning, som udføres ved at stege mel i fedtstof til anvendelse som fortykningsmiddel i saucer.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 766 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her