Logo

Bambusskud

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det er kun de friske, unge skud der spises. Fjern de papiragtige blade for at frigøre det creme­ farvede, fiberholdige skud. Skyl bambusskud på dåse før brug for at fjerne evt. metalsmag.
De unge underjordiske stængelskud af bambus er spiselige, I princippet kan alle arter bruges, men den kommercielle produktion i Østasien baseres fortrinsvis på arten Phyllostachys edulis (eller pubescens), en 10-25 m høj plante med 8-15 cm tykke stængler som dyrkes i plantager; det japanske navn er moso.
Bambusskud konsumeres i store mængder i Japan, Kina, Korea og Vietnam. Efter afskæring fra rødderne fjernes bladskederne og de hårde knæ, de rensede skud skives før tilberedning. Anvendes rå, braiserede, kogte eller stegte som "rodgrønsag" i supper, kød eller fiskeretter. I Danmark kan bambusskud købes henkogte.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.643 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her