Logo

Brasen - ferskvandsfisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
fanges forår og efterår, men anvendes kun lidt herhjemme. Den er bedst om foråret, når den er stor og fed (vægt ca. l kg). Den har fast, hvidt kød. Store fisk serveres kogte eller stegte som fileter, små fisk anvendes til fiskefars eller suppe.

Sæson: oktober-marts
Den der kendes, er en ferskvandsfisk af karpefamilien, der også lever i danske søer. Den er temmelig flad, let oval og overvejende mørkt blå- eller brungrå. Bugen er dog lys. En brasen kan veje op til en halv snes kilo, men den bedste spisestørrelse ligger mellem 2-4 kilo. Den har store, grove skæl, der skal skrabes af fra hale mod hoved. Brasen kan steges hel, filetteres, dampes med urter eller serveres kold i gelé.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.675 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om Rigsfællesskabet?
Effektiv reklame - klik her