Logo

Brie - ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Oprindelig fra Frankrig. Fremstilles nu i mange europæiske og amerikanske lande. En blød hvidskimmelost. Navnet stammer fra provinsen Le Brie i Marnedalen umiddelbart øst for Paris. Hovedbyen er Meaux, deraf navnet "Le Brie de Meaux ferrnier", der er den franske "Bondebrie".
Andre Brie-typer er "Brie de Melun", "Brie de Montereau" og "Brie facon Coulommiers" eller blot Coulommiers. Alle er flade, cylindriske (tærteform). Vægt 0,452;5 kg, 40-50%.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.469 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om Rigsfællesskabet?
Effektiv reklame - klik her