Logo

Cherimoya

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skallen på cherimoya ser næsten ud, som om den er malet på. Frugten er fantastisk smuk med sin grønbrune, skællignende skal og sin ovale hjerteform.
Frugtkødet er blødt og cremet hvidt med en sursød smag, der minder om banan og ananas. Der er masser af sorte, uspiselige ker­ner, der ligner små, fine sten.
Cherimoya er helt vidunderlig at spise na­turel direkte af skallen eller blendet til en her­lig frugtsauce. Den egner sig ikke til at blan­de i frugtsalater, fordi frugtkødet er for blødt at skære i og bliver til mos. Det er en sart frugt, så se godt på den og føl på den, før du køber den - skallen må ikke være beskadiget.
Cherimoya eller kirimoja, som den også kaldes, stammer fra Sydamerika og Vest­indien, og der findes flere forskellige sorter. Custard-æble er en hjerteformet sort med en skal, der føles, som om den er quiltet, og hvis frugtkød har vaniljesmag. Taggannona har mørkegrøn skal dækket med korte torne. Den smager mere syrligt end de andre.

 

Gammel Inka-kultur finder man i Che­rimoya-frugten. Arkæologer har nemlig fundet frø fra Cherimoya-frug­ten i gamle indianergrave. I dag dyrkes den i de fleste subtropiske og tropiske lande. Skal man beskrive smagen, er det noget i retning af syrlige jordbær med fløde. Smuk ser den også ud med sin kogleagtige mystik. Skær frugten ud i både - kernerne er nemme at fjerne - og spis det hvide frugtkød, som det er. Den kan selvfølgelig også bruges i alle mulige frugtanretninger.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 697 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her