Skallen på cherimoya ser næsten ud, som om den er malet på. Frugten er fantastisk smuk med sin grønbrune, skællignende skal og sin ovale hjerteform.
Frugtkødet er blødt og cremet hvidt med en sursød smag, der minder om banan og ananas. Der er masser af sorte, uspiselige kerner, der ligner små, fine sten.
Cherimoya er helt vidunderlig at spise naturel direkte af skallen eller blendet til en herlig frugtsauce. Den egner sig ikke til at blande i frugtsalater, fordi frugtkødet er for blødt at skære i og bliver til mos. Det er en sart frugt, så se godt på den og føl på den, før du køber den - skallen må ikke være beskadiget.
Cherimoya eller kirimoja, som den også kaldes, stammer fra Sydamerika og Vestindien, og der findes flere forskellige sorter. Custard-æble er en hjerteformet sort med en skal, der føles, som om den er quiltet, og hvis frugtkød har vaniljesmag. Taggannona har mørkegrøn skal dækket med korte torne. Den smager mere syrligt end de andre.
Gammel Inka-kultur finder man i Cherimoya-frugten. Arkæologer har nemlig fundet frø fra Cherimoya-frugten i gamle indianergrave. I dag dyrkes den i de fleste subtropiske og tropiske lande. Skal man beskrive smagen, er det noget i retning af syrlige jordbær med fløde. Smuk ser den også ud med sin kogleagtige mystik. Skær frugten ud i både - kernerne er nemme at fjerne - og spis det hvide frugtkød, som det er. Den kan selvfølgelig også bruges i alle mulige frugtanretninger.