Logo

Chilipulver - et krydderi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Krydderblanding til stærke mexicanske retter fx chili con carne. Pulveret er baseret på chilipeber, def importeres frisk fra bl.a. Afrika, Mexico og Indien, de ligner slanke miniature peberfrugter. Chilipeber er utroligt stærk og brændende og skal anvendes i uhyre små mængder.
De øvrige krydderier i chilipulver er paprika, kommen, oregano og hvidløgspulver. Pulveret er rødbrunt og smagen stærk.
Anvendelse: I mexicanske retter, i visse kryddersauce og stuvninger, omeletter m.m., som man vil give stærkere farve og smag. Anvendes forsigtigt.
Lat. Capsicum annuum.

De tørrede chilipebre der især bruges i det latinamerikanske køkken kan også fås i pulverform. Der findes mange forskellige chilifrugter fødteks. ancho, jalapeno, mulato, pasilla og den såkaldte røde chili. Chilifrugten kan dyrkes i drivhus eller vindueskarm. Den brændende smag skyldes stoffet capsaicin, der virker bakteriedræbende. Frugten er bl.a. rig på C-vitamin og bruges på samme måde som cayennepeber.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.764 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her