Logo

Citrongræs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
(cymboprogon citratus, Andropogon schoenantus), en tropisk græsart (urtestængel op ti 60 cm lang) med løgagtig vækst beslægtet med durra; sydøstasiatisk krydderurt med fin citrus-ingefæraroma, som anvendes frisk eller tørret og opblødt. Den er allestedsnærværende i thailandsk (tabrai) og vietnamesisk køkken, men træffes også i Indonesien og Malaysia.
Den friske citrongræs smager bedre end den tørrede, der skal ligge i blød i vand i en halv time eller mere før brug. Citrongræs bruges i karrypasta, lynstegning og supper.
Af citrongræs udvindes lemon grass oil, som er et vigtigt parfumeråstof. Citrongræs har været kendt i Europa, ialtfald siden 1600-tallet med mange synonymer. Under navnet kamelstrå, Herba Schoenanti, var den officiel i Pharmacopea Danica fra 1772.
-
Citrongræsr lange seje strå med citronagtig smag.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.824 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her