Logo

Cordon bleu

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
(fr., 'blå bånd'), kogerske eller kvindelig kok af højt ry. Opr. betegnelse for riddere af den fornemme helligåndsorden, båret i blåt bånd, indstiftet af den fr. kong Henrik 3., 1578. Associeringen til kokkepigens blå forklæde er nok opr. ironisk. Betegnelsen bruges også for en ret af kalv eller kylling; tynde skiver lagt sammen med ost og skinke, paneret og stegt. Cordon bleu fejlskrives i Danmark og USA hyppigt som gordon bleu. En kendt kogeskole i Paris for amatører og professionelle har antaget navnet Cordon Bleu.
-
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.639 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Ulve i Danmark
Effektiv reklame - klik her