Daddelpalmen vokser i subtropiske områder og i ørkener. Dadlen er en af verdens ældste, dyrkede frugter, og den er stadig basiskost for mennesker, der lever i ørkener. Tidligere udnyttede man alle dele af palmen, og den er i flere tusinde år blevet kaldt for 'livets træ'.
Der findes mange forskellige daddelsorter, og den mest almindelige er den gyldenbrune deglet noor (lysets daddel). Medjoodadlen, der regnes for den fineste sort, har et meget blødt og saftigt frugtkød. Tidligere kunne vi kun købe tørrede dadler i æsker, men de friske, der er kommet på markedet i de senere år, er lækrere og ikke så søde.
Dadler er meget næringsrige og herlige at spise, som de er, men de passer også fint sammen med ost og nødder, fx som en daddel- og valnøddetærte med mascarpone eller en anden friskost til. Dadler i pakker kan bl.a. anvendes i müsli eller til at strø over salater.
Dadlerne er en historisk frugt. Blandt andet har vi Moses' ord for frugtens fortrinligheder. Et Daddeltræ begynder først rigtigt at bære gode frugter, når det er 80-100 år gammelt. Dadler er meget rige på vitaminer og mineraler. Brug dem allevegne, hvor du gerne vil supplere med lidt sødt.