Logo

Dild - et krydderi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Typisk nordisk krydderurt, som tidligere var vildtvoksende, men nu kun forekommer dyrket.
Dild, som dyrkes i koldt klima, får kraftigere smag end i varmere områder. Kan købes tørret, både som frø og som blade. Dild bør, som de fleste andre krydderplanter, ikke sås samme sted år efter år.
Anvendelse: De friske dild blade er fortrinlige til nye kartofler, æggeretter, salater, fisk, rejer og krebs. De gule blomster egner sig godt til bl.a. røget fisk, og blomsterskærmene anvendes i syltede agurker og asier.
Lat. Anethum graveolens.

Anethum graveolens.
Enårig skærmplante med fjerlet løv og gule blomsterskærme. Trives i sol og skal beskyttes mod vind, da den kan blive over en meter høj. Gror frodigt i varme somre, kræver vand og gødning i tørre perioder. Så frø direkte i bedet i april-juni. Dildfrø har en letbitter smag, indeholder silicium, kalk, fosfor samt andre næringssalte og kan bruges som erstatning for salt i maden.
Danmark har dildfrø været fast ingrediens i syltning siden middelalderen.
--
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.884 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her