Logo

Eddikesyltning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Man kan sylte forskellige grønsager og enkelte frugter i en lage af eddike, sukker og krydderier. Eksempelvis rødbeder, agurker og asier, chutney og pickles.
Der anvendes almindelig husholdningseddike, som har en konserverende virkning. Bakterier kan ikke trives i sure opløsninger.
Sukkeret tilsættes mest af smagsmæssige grunde, og man kan godt erstatte en del af sukkermængden med kunstigt sødestof. For en sikkerheds skyld bør man også tilsætte konserveringsmiddel (80 g benzosurt natron i 1 liter kogende vand, se mængden under de forskellige produkter i madleksikonet) eller købes færdigt fx Atamon.
I eddikesyltning er der frit slag for fantasien. Krydderierne, der kommes i lagen, kan eksempelvis være dildkroner, løg, hvidløg, estragon, peberrod, laurbærblade, ingefær, sennep og peber. Se forslag under de enkelte produkter i madleksikonet.
Asier og agurker og andre vandholdige produkter skal forsaltes inden syltningen, for at vandet kan trække ud af dem. Vandet vil ellers trække ud i syltelagen og fortynde den. Dette resulterer i en forringet holdbarhed.
Emballage og udstyr
Det eddikesyltede opbevares bedst i glas med tætsluttende låg. Man bør ikke sylte i aluminiumsgryder, da gryden angribes af eddiken.
Opbevaring
Eddikesyltede produkter opbevares køligt og mørkt. Det er vigtigt af indholdet er helt dækkede af lagen, der kan evt. lægges et pres over indholdet i glassene.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.771 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her