Logo

Gelatine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Gelatine er renset lim, der har en stor geleringsevne og det fremstilledes i gamle dage af kalvehjerner. I dag fremstilles gelatine især fra alger eller collagentholdigt væv fra svin og okse. Gelatine købes i handelen i tynde blade kaldet husblas eller som pulver. Når der tilsættes vand til gelatine vil det kvælde mens det vil opløses i kogende vand. Ved afkøling stivner gelatinen. Fastheden afhænger af kvaliteten og af den tilsatte mængde. Husblas er især anvendt til gelerande og i fromager, is og frugtdesserter.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.441 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her