Logo

Hvide basmatiris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Der findes mange slags basmatiris, fødteks. Punni, Dehra Dun, jeera-sali, Delhi og de gyldne Golden Sela og Ambre Mohu. Det er fine langkornede og polerede ris, der er berømte for deres mange anvendelsesmuligheder og for deres evne til ikke at klæbe sammen. Hvis man bad alle folk om at vælge en rissort, ville valget med stor sandsynlighed falde på netop hvide basmatiris, som af mange anses for ganske enkelt at være verdens bedste ris. De dyrkes ved foden af Himalaya; lokalt lagrer man gerne risene og behandler dem i øvrigt med stor respekt. Risene har en fantastisk aroma, der gerne udnyttes i karryretter og retter som pilau, pulao og pilaf, hvor man især ønsker løse, luftige ris. Anvendes også i enkelte desserter som fødteks. indisk kheer.
Kan købes: i velassorterede supermarkeder, helsekost- og delikatesseforretninger. Tilberedning: koges i 10-12 min. - eller følg anvisningerne på emballagen. Fortrinsvis absorberingsmetoden, men kan også tilberedes i riskoger eller mikrobølgeovn - se: Tilberedning af ris.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.291 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her