"Hvis man ikke fornyr sig, dør man". Dette ordsprog kunne meget let bruges om kakifrugten, for efter i mange år at have måttet spise den lækre, saftige, bløde, klassiske kakifrugt med ske, har man nu lavet en variant, den såkaldte "japansk persimmon", der er fast som et æble, og
sådan kan spises i stykker, både etc.
Smagen er sød og blid, lidt i retning af fersken og pære, og kan være en anelse melet p.g.a. det høje taninindhold.
Kakifrugterne dyrkes især i Huelva (vest for Sevilla mod den portugisiske grænse) og i Valencia-området.
I Danmark sælges den også under navnet sharon. I Spanien kalder man en lidt senere variant af kakifrugten for sharon.
Kakifrugten er rig på A og C-vitaminer, indeholder masser af fibre og kalcium, stort set intet fedt og 224 kcal/100 g frugtkød. En kakifrugt
om dagen opfylder halvdelen af A-vitaminbehovet.
Sæson: November-april
Anvendelse: Bortset fra at den ikke må koge p.g.a. det høje tanninindhold, der efter kogning bliver meget tydeligt, så er anvendelsesmulighederne utallige, og alt kan spises bortset fra blomsten. Til brunchbordet gør den sig unægteligt godt med de mange fromafe frais-varianter, yoghurt, i frugtsalater (tilbered lagen på Cava), som frisk frugt på spid, i en smoothie, i juice blandet med appelsinsaft, til puré eller spis den hel, evt. uden skræl.