Du er her:
Forside
> Kaninkød
Kaninkød
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du læser
Allerede i Romerriget var
kanin
en kendt som husdyr. Den ses på mønter slået af Kejser Hadrian i årene 120 -140 e.Kr.
Kanin
en kom til Danmark i 1400 tallet, hvor munkene i fastetiden spiste
kanin
kød som supplement til fjerkræ og fisk. Fra klostrene lærte den øvrige befolkning at holde
kanin
er.
I dag er
kanin
kød meget anvendt i Syd- og Mellemeuropa og bør også kunne få plads på de danske spiseborde, fordi dette lyse, velsmagende kød er meget fedtfattigt og proteinrigt.
Kanin
kød har en mild smag, og minder meget om kylling, især hvis det kommer fra en ung
kanin
.
Kanin
kød er meget forskelligt fra det mørke harekød.
Kanin
kød indeholder 22% protein og 4% fedt. Til sammenligning kan nævnes, at oksekød har 21% protein og 8% fedt.
-
Kanin
kød er meget fint, lyst kød, der minder meget om kyllingekød.
- Fedtindholdet er meget lavt, og proteinindholdet er højt.
-
Kanin
kød indeholder meget mindre kolesterol end fx kyllingekød.
- Kødet er letfordøjeligt.
Du kan bruge
kanin
kød på samme måde som kyllingekød i opskrifter. Kødet kræver dog mere væde hvis det steges i ovn. Det bliver ekstra saftigt hvis det marineres først. En ung
kanin
skal stege ca 45 minutter i ovn ved 200-225ºC.
Kanin
en kan nemt slagtes og fem minutter efter anvendes i køkkenet.
Kanin
kød egner sig særdeles godt til at dybfryse. Der er endog dem, der påstår, at kødet bliver bedre efter en tur i fryseren. Opbevaringstider i dybfryseren er 6 måneder. Optøning foretages bedst i køleskab, det tager ca. to døgn for en hel
kanin
og ved stuetemperatur ca. et døgn. Under optøning og opbevaring skal kødet ligge i lukket beholder eller godt overdækket, da
kanin
kød også er let fordærveligt og nemt bliver tørt. Tildækket i køleskab kan kødet holde sig et par dage.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Forrige: Kanin, opdrættet
Næste: Kaninlår
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 1.592 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Jonagold efterårs æble
• Ylette
• Kisera
• Andebryst uden skind
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra lexabc.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Bog
×
Min Bog
×
Allerede bruger
E-mail
*
Password
*
Glemt password
Ny bruger
E-mail
*
Password
*
Gentag password
*
Navn på bog
*
Post nr.
*
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Bog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Bog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Leksikon
Mad leksikon
Almen viden quiz
Året der gik 2022 quiz
Antik
Arkitektur
Biografi
Blomster
Byer
Drikke
Dyr
Fisk
Flod / sø
Folk
Folketing
Forfatter
Frugter
Fugle
Grundstof
Historie
It / computer
Jura
Kalender
Kemi
Kendte
Kirker
Krig
Kunst
Latin
Mad
Mennesket
Metal
Musik
Mål og meter
Natur
Offentlige
Planter
Politiker
Religion
Seværdighed
Sport
Sprog
Stat / land
Teater
Teknik
Tilstand
Titel
Udtryk
Vejr
Virksomheder
Ø / øgruppe
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
sigurd haugerud
finnes det en liste over mannskap på Vejrstation Danmarkshavn fra 1973. Evt med adr mob nr osv
Hans Lützhøft
Tak for ovenstående. Jeg mener at have læst, at den sidste forfatter på slægtsbogen, Hans Holten Lützhøft, motorsagkyndig i...
Bitten Lange
Whisky a gogo var en skøn lille disco- bar, meget in - som lå i samme opgang som Rest. Italiano, men til højre, , hele hjørnet mod...
Anna Birthe Bach
Jeg har fået den flotteste grønne saftige slyngplante ud af en pose frø med malabarspinat. Nu glæder jeg mig til at tage den først...
Er du et omvandrende leksikon?
Prøv vores nye quiz...
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
De er gode
Det er ligegyldigt
De er meget irriterende
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...