Logo

Kaninkød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Allerede i Romerriget var kaninen kendt som husdyr. Den ses på mønter slået af Kejser Hadrian i årene 120 -140 e.Kr. Kaninen kom til Danmark i 1400 tallet, hvor munkene i fastetiden spiste kaninkød som supplement til fjerkræ og fisk. Fra klostrene lærte den øvrige befolkning at holde kaniner.
I dag er kaninkød meget anvendt i Syd- og Mellemeuropa og bør også kunne få plads på de danske spiseborde, fordi dette lyse, velsmagende kød er meget fedtfattigt og proteinrigt.
Kaninkød har en mild smag, og minder meget om kylling, især hvis det kommer fra en ung kanin. Kaninkød er meget forskelligt fra det mørke harekød.

Kaninkød indeholder 22% protein og 4% fedt. Til sammenligning kan nævnes, at oksekød har 21% protein og 8% fedt.

- Kaninkød er meget fint, lyst kød, der minder meget om kyllingekød.
- Fedtindholdet er meget lavt, og proteinindholdet er højt.
- Kaninkød indeholder meget mindre kolesterol end fx kyllingekød.
- Kødet er letfordøjeligt.

Du kan bruge kaninkød på samme måde som kyllingekød i opskrifter. Kødet kræver dog mere væde hvis det steges i ovn. Det bliver ekstra saftigt hvis det marineres først. En ung kanin skal stege ca 45 minutter i ovn ved 200-225ºC.

Kaninen kan nemt slagtes og fem minutter efter anvendes i køkkenet. Kaninkød egner sig særdeles godt til at dybfryse. Der er endog dem, der påstår, at kødet bliver bedre efter en tur i fryseren. Opbevaringstider i dybfryseren er 6 måneder. Optøning foretages bedst i køleskab, det tager ca. to døgn for en hel kanin og ved stuetemperatur ca. et døgn. Under optøning og opbevaring skal kødet ligge i lukket beholder eller godt overdækket, da kaninkød også er let fordærveligt og nemt bliver tørt. Tildækket i køleskab kan kødet holde sig et par dage.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.592 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her