Under kiwiens lodne, lysebrune skal gemmer der sig et smukt mønster. Den findes både med gult og med grønt frugtkød og er forfriskende og rig på smag, men alligevel meget mild. Hvis man ikke vil have æg til morgenmad, kan man bare skære en kiwi midt over og sætte den i æggebægeret i stedet.
Grøn kiwi indeholder enzymer, der får andre frugter til at modne hurtigt, hvis man lægger dem i den samme skål. Den indeholder også enzymer, der mørner kød. Det er ikke nogen god ide at lave is af kiwi, for de samme enzymer får mælkeprodukter til at skille og forhindrer gelatine i at stivne.
Kiwi kaldes "kinesisk kirsebær", fordi den stammer fra Kina. Nu dyrkes frugterne mange steder, især i New Zealand, men desuden i Italien og Frankrig.
Kiwai (dessertkiwi eller cockrailkiwi) har glat skal med grønt frugtkød og små, sorte kerner. Den er ikke større end en vindrue, og man spiser hele frugten.