Logo

Kokleare - krydderurt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kaldes også "skørbugsurt". Den er meget rig på C-vitamin, og har en skarp, peberagtig smag. Det er de unge blade og skud, der bruges.
Anvendelse: Hakket eller klippet over salater med fisk, æg o.l.
Lat. Cochlearia officinalis
2
Kokleare er en vildtvoksende plante langs danske strande. Det er en toårig eviggrøn urt der smager stærkt af karse eller peberrod. Både blomster og blade kan bruges rå eller kogt i mad. Den kaldes også for skørbugsurt og indeholder meget C-vitamin. Søfolk indsamlede den førhen og havde den med som proviant for at undgå den frygtede mangelsygdom skørbug. Planten kan sås i danske køkkenhaver.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.484 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her