Logo

Likør - spiritus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
er typebetegnelsen for alkoholholdige drikke med en alkoholprocent, der varierer mellem 15 og 55 volumen procent og ofte har stort sukkerindhold. Smagstilsætningen kan være urter, droger, bær eller frugt. Likører kan inddeles i fem grupper:

Urtelikører domineres af en enkelt smagstilsætning, fx anis, pebermynte etc. Blandt disse er Anisette, Kakao, Crème de Menthe m.fl.

Citruslikører er en anden likørgruppe, som får smag af skalleme fra forskellige citrusfrugter - appelsin, citron, pomerans etc.
Eksempler: Mandarine, Cointreau og de forskellige curaçao-typer.

Frugt- og bærlikører har friske bær og frugter som basis. Det kan være kirsebær, ribs, fersken, abrikos etc. Eksempler på denne type er Apricot Brandy, Peter Heering, Rubinosa og Bakka.

Emulsionslikører er tyktflydende, ugennemskinnelige drikke som fx "æggelikør" .
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.504 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her