Logo

Mælkebøtter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vi kan bruge hele dette smukke ukrudt, der skyder op overalt, både rod, blade, blom­sterknopper og blomster. Det er bladene, der er mest interessante. Pluk spæde mælkebøtte­blade fra tidligt forår frem til sankthans, og brug dem i fx salater sammen med andet grønt, eller bland dem med spinat i en lækker tærte.
Mælkebøttens grønne blomsterknop­per kan steges i olivenolie og smages til med citronsaft og hvidløg. Store, nyudsprungne blomster kan anvendes til fremstilling af vin.
Roden kan være besk i smagen og bør der­for skrælles og blancheres inden brug. Tid­ligere brugte man tørrede, ristede mælkebøt­terødder som kaffeerstatning.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.307 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her