Du er her:
Forside
>
Søgning
> Mælkesyregæring
Mælkesyregæring
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du læser
Mælkesyregæring er en naturlig konserveringsform kendt fra ældgammel tid. Desværre er mælkesyregæring gået i glemmebogen herhjemme efter, at køleskabet og dybfrysere er blevet hvermandseje. Det er synd, for mælkesyregæring ikke alene konserverer grønsagerne, men leverer også en bakteriekultur, som er gavnlig både for mave og tarm. Mælkesyrebakterien forhindrer forrådnelse i at opstå, ikke bare i de produkter hvori de findes, men også i vores tarm. De giver beskyttelse mod infektioner, og bakterien findes fx også i modermælk.
Det er let at mælkesyregære - bare man er påpasselig med temperatur og hygiejne. Det er desværre svært at opnå et godt resultat med sprøjtede og hurtigt fremdrevne grønsager, derfor skal råvarerne helst være økologisk dyrkede. Næsten alle grønsager kan syrnes fx kål, gulerødder, løg, radisser, majroer, tomater, bønner, pastinakker, selleri m.m. Men man kan også lave blandinger af grønsager og syrne dem. Surkål eller - saurkraut - er det bedst kendte af mælkesyregærede produkter. Surkålen renser mave og tarm og fremmer bloddannelsen. Mange mennesker, der ellers ikke tåler kål, kan spise surkål. En mildere kålsmag fas ved at tilsætte et revet æble.
Man kan mælkesyregære i almindelige sylteglas med patentlåg eller bedre i store lerkrukker (pas på der ikke er blyrester i glasuren). Bedst er de specielt fremstillede krukker med vandlås, der fx kan købes i helsekostforretninger. Alt hvad der skal bruges til mælkesyregæring skal være omhyggeligt rengjort. Sørg for, at alle grønsagerne er skyllet og børstet grundigt, så al snavs og jord bliver fjernet, før de kommes på glas.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Gem i Min Leksikon
Opret din egen Leksikon
Send artikel til en ven
Feedback
Forrige: Mælkepulver
Næste: Mængde
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 1.505 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Hvide parboiled langkornede ris
• Vetiver
• Kandiserede spiseblomster
• Aceto balsamico
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra lexabc.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Leksikon
×
Min Leksikon
×
Allerede bruger
E-mail
*
Password
*
Glemt password
Ny bruger
E-mail
*
Password
*
Gentag password
*
Navn på bog
*
Post nr.
*
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Leksikon
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Leksikon
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Leksikon
Mad leksikon
Almen viden quiz
Året der gik 2022 quiz
Antik
Arkitektur
Biografi
Blomster
Byer
Drikke
Dyr
Fisk
Flod / sø
Folk
Folketing
Forfatter
Frugter
Fugle
Grundstof
Historie
It / computer
Jura
Kalender
Kemi
Kendte
Kirker
Krig
Kunst
Latin
Mad
Mennesket
Metal
Musik
Mål og meter
Natur
Offentlige
Planter
Politiker
Religion
Seværdighed
Sport
Sprog
Stat / land
Teater
Teknik
Tilstand
Titel
Udtryk
Vejr
Virksomheder
Ø / øgruppe
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
sigurd haugerud
finnes det en liste over mannskap på Vejrstation Danmarkshavn fra 1973. Evt med adr mob nr osv
Hans Lützhøft
Tak for ovenstående. Jeg mener at have læst, at den sidste forfatter på slægtsbogen, Hans Holten Lützhøft, motorsagkyndig i...
Bitten Lange
Whisky a gogo var en skøn lille disco- bar, meget in - som lå i samme opgang som Rest. Italiano, men til højre, , hele hjørnet mod...
Anna Birthe Bach
Jeg har fået den flotteste grønne saftige slyngplante ud af en pose frø med malabarspinat. Nu glæder jeg mig til at tage den først...
Er du et omvandrende leksikon?
Prøv vores nye quiz...
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
De er gode
Det er ligegyldigt
De er meget irriterende
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...