Logo

Multebær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Multebær er i familie med hindbær, men de dyrkes ikke, så her må man begive sig ud og lede. Mosernes guld, som de kaldes i Sverige, er ikke et dækkende navn, for man kan også finde dem på andre fugtige steder langs med bække og i granskove i Skandinavien, Sibi­rien og Canada. Bærrene modner sidst i juli og begyndelsen af august. Bærrene er først røde og får senere en blød, guldgul farve.
Multebær har et højt indhold af benzoe­syre, der forhindrer gæring og gør bærrene holdbare, også selvom de moses uden sukker. Produktet kaldes mylta og skal opbevares i køleskabet.
I 1700-tallet viste man ingenting om be­tydningen af vitaminer, og mange søfarende fik skørbug. Men efterhånden forstod man C-vitaminets betydning, og mylta blev sendt med som proviant på langfarterne.
Multebær kan anvendes til meget forskel­ligt; de er bl.a. gode sammen med chokolade og dessertoste, til parfait eller til lidt krydrede retter.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.526 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her