Logo

Multebær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Multebær er i familie med hindbær, men de dyrkes ikke, så her må man begive sig ud og lede. Mosernes guld, som de kaldes i Sverige, er ikke et dækkende navn, for man kan også finde dem på andre fugtige steder langs med bække og i granskove i Skandinavien, Sibi­rien og Canada. Bærrene modner sidst i juli og begyndelsen af august. Bærrene er først røde og får senere en blød, guldgul farve.
Multebær har et højt indhold af benzoe­syre, der forhindrer gæring og gør bærrene holdbare, også selvom de moses uden sukker. Produktet kaldes mylta og skal opbevares i køleskabet.
I 1700-tallet viste man ingenting om be­tydningen af vitaminer, og mange søfarende fik skørbug. Men efterhånden forstod man C-vitaminets betydning, og mylta blev sendt med som proviant på langfarterne.
Multebær kan anvendes til meget forskel­ligt; de er bl.a. gode sammen med chokolade og dessertoste, til parfait eller til lidt krydrede retter.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.570 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her