Logo

Parmesan - ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tør ost fra omegnen af Parma i Norditalien. Ældre end tomatsaucen.

Der går 500 liter sommermælk til at lave en rigtig parmesanost på 32 kg. Lagres 18-36 mdr. Af andre udgaver findes bl.a. Grana Padano.
En benævnelse for en hel gruppe, der hedder Parmigiano-Reggiano, men anvendes ogsåsom benævnelse for Grana-oste.

De bruges i Danmark som regel til at rive. Osten er fast (hård).

Der er ingen huller. Lugt og smag er krydret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.389 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her