Logo

Parmesan - ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tør ost fra omegnen af Parma i Norditalien. Ældre end tomatsaucen.

Der går 500 liter sommermælk til at lave en rigtig parmesanost på 32 kg. Lagres 18-36 mdr. Af andre udgaver findes bl.a. Grana Padano.
En benævnelse for en hel gruppe, der hedder Parmigiano-Reggiano, men anvendes ogsåsom benævnelse for Grana-oste.

De bruges i Danmark som regel til at rive. Osten er fast (hård).

Der er ingen huller. Lugt og smag er krydret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.425 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her