er gryn fra koglepalmetræets marv (fremstilles idag af kartoffelmel), kom først her til landet omkring år 1760 og var naturligvis i starten ret dyre, men vandt alligevel hurtigt indpas i de danske køkkener. Sagosuppe blev i starten spist som forret til fødteks. festmiddage eller ved højtider. Desuden blev sagosuppe anvendt som nærende kost til syge mennesker.
I Christian Winthers bog "Flugten til Amerika" er det et oprør mod uretfærdigheden, der starter drømmerierne, men det ender med: "jeg drukned' min sorg og fandt min trøst på bunden af sagosuppen." Flugten til Amerika udkom første gang i 1830. - Er det mon sveskerne på bunden, der er tale om?
Omkring 1760 kom sagogrynene til Danmark. De første udgaver af rødgrød blev lavet på sagogryn og rødvin samt mandler, citronsaft, kanel og sukker. Smagen var imidlertid ikke særlig god, så vinen blev hurtigt udskiftet med ribssaft, der gjorde smagen bedre og man sparede på vinen. I slutningen af 1800-tallet var også sagogrynene forsvundet fra retten.
Sagogryn er valset stivelse fra marven af sagopalmen der vokser i troperne. Grynene er mere uregelmæssige end kartoffelsago.