Logo

Scones

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hvis man ikke har en krumme i huset, er det meget let. at bage scones. Det tager ingen tid og smager godt både til morgenmad og til eftermiddagskaffen.
Scones er hverdagskost i England, Irland og Skotland, og hver husmor har sin egen opskrift. Hemmeligheden ved scones er at ælte dejen meget let, ellers får den en kedelig konsistens.
Som hævemiddel bruger man bagepulver eller natron, og dejen skal derfor ikke hæve. Det betyder, at man kan lave scones på mindre end en time. Brødene kan bages i linseforme eller direkte på bagepladen. Hvedemelet kan erstattes helt eller delvist af andre melsorter.
Oprindeligt var scones trekantede, men man kan sagtens rulle dejen ud og stikke små runde scones ud med glas eller udstiksforme.
Scones smager allerbedst nybagt og serveres traditionelt til engelsk 'creamtea' med flødeskum eller 'clotted cream' (tyk, stivnet fløde) og jordbærsyltetøj.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.550 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her