Du er her:
Forside
> Spansk skinke
Spansk skinke
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du læser
Den spanske skinke har, som den italienske, sin egen rangorden, der inddeler de lufttørrede skinker i to hovedgrupper, Jamon Serrano og Jamon Iberico. Førstnævnte er den mest udbredte og den mest prisvenlige. Den opdrættes over hele Spanien og er underlagt Serrana-kansortiets strenge kvalitetskrav.
Ibérica-svinet skal komme fra et bælte langs den portugisiske grænse. Bæltet strækker sig ned i Syd spanien, til midtvejs i Andalucia. Ibérico-kansortiets krav til opdræt er om muligt endnu mere strenge end Serrano-konsartiets.
Der bruges en del betegnelser i flæng om disse grise, nogle mere præcise end andre, og nagle betegnelser går også på tværs af de vedtagne navne.
Jamón de Jabugo betyder, at skinken kammer fra landsbyen Jabuga i den iberiske gris'zone, men ikke alle Jabugo-grise er iberiske. Desuden er det ikke landsbyen Jabugo, der har Denominación de Origen, men egnen omkring (DO Huelva).
Pata Negro hentyder til Ibérico-grisens sarte/mørke have, men visse "hvide" grise kan også have mørke hove.
Er skinken udstyret med seglet Jamón Ibérico de Bellota, betyder det, at Ibérico-grisen er slagtet lige efter agernsæsonens afslutning. Det er her, vi får den allerfineste skinkekvalitet med den mest udsøgte smag af agern (bellota).
Har Ibérico-grisene ved agernsæsonens afslutning ikke opnået den krævede vægt, udsættes slagtningen til senere, men så må kødet kun kaldes Ibérico - trods grisenes agernføde under opdrættet.
Selv den mindste bar i Andalucia har sin egen skinke hængende i loftet, så der altid kan skæres friske skiver af den tynde delikatesse, som ikke findes bedre end her i Sydspanien.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Forrige: Spansk pølse
Næste: Spansk vinagre - sherryvinaigre
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 1.515 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Banan
• Margaux, Château - vin
• Boeuf a la mode
• Naturel
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra lexabc.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Bog
×
Min Bog
×
Allerede bruger
E-mail
*
Password
*
Glemt password
Ny bruger
E-mail
*
Password
*
Gentag password
*
Navn på bog
*
Post nr.
*
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Bog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Bog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Leksikon
Mad leksikon
Almen viden quiz
Året der gik 2022 quiz
Antik
Arkitektur
Biografi
Blomster
Byer
Drikke
Dyr
Fisk
Flod / sø
Folk
Folketing
Forfatter
Frugter
Fugle
Grundstof
Historie
It / computer
Jura
Kalender
Kemi
Kendte
Kirker
Krig
Kunst
Latin
Mad
Mennesket
Metal
Musik
Mål og meter
Natur
Offentlige
Planter
Politiker
Religion
Seværdighed
Sport
Sprog
Stat / land
Teater
Teknik
Tilstand
Titel
Udtryk
Vejr
Virksomheder
Ø / øgruppe
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
sigurd haugerud
finnes det en liste over mannskap på Vejrstation Danmarkshavn fra 1973. Evt med adr mob nr osv
Hans Lützhøft
Tak for ovenstående. Jeg mener at have læst, at den sidste forfatter på slægtsbogen, Hans Holten Lützhøft, motorsagkyndig i...
Bitten Lange
Whisky a gogo var en skøn lille disco- bar, meget in - som lå i samme opgang som Rest. Italiano, men til højre, , hele hjørnet mod...
Anna Birthe Bach
Jeg har fået den flotteste grønne saftige slyngplante ud af en pose frø med malabarspinat. Nu glæder jeg mig til at tage den først...
Er du et omvandrende leksikon?
Prøv vores nye quiz...
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
De er gode
Det er ligegyldigt
De er meget irriterende
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...