Logo

Spar på sukker og salt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Sukker
Børn samt voksne med et lavt energiindtag bør højst få 10% af energien fra sukker. Det betyder, at børnehavebørn højst bør spise 35-40 g sukker om dagen, og at skolebørn ikke bør komme over 45-55 g om dagen.
Alene i en almindelig sodavand er der 25 g sukker.
Der skal spares på sukkeret, fordi:
- Sukker indeholder kun energi, ingen næringsstoffer.
- De største sukkermængder fås fra slik, sodavand og sød saft, der ikke bidrager med næringsstoffer i væsentlige mængder.
- Store mængder sukker og sukkerholdige varer fortrænger andre, mere sunde madvarer.

Salt
Det anbefales, at vi højst spiser 5 g salt om dagen. Det skønnes, at det gennemsnitlige forbrug ligger mellem 9 og 13 g. Mere end halvdelen af det salt, vi spiser, stammer fra industrielt forarbejdede produkter, især brød og kødprodukter. 10-20% af saltet er naturligt forekommende i maden. Resten tilsætter vi selv i køkkenet og ved bordet.
Der skal spares på saltet, fordi salt muligvis kan øge risikoen for forhøjet blodtryk hos nogle mennesker.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.467 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her