Logo

Stor løgbruskhat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Økologisk:
Bøgeskov. Vokser altid på begravede kviste eller grene af bøg. Ses spredt eller på en lang stribe følgende grenen den gror på. Findes fra midt i august til sidst i september. Hatten er brun til beige ud i mod hatranden. Stokken er sort, høj og tynd, lettere fløjsagtig. Kendetegn. Det kan lugtes.
Lugten er markant løgagtig lidt hen ad hvidløgsduft, det samme er smagen. Ved indsamling skæres det nederste af stokken og den lægges i kurven for sig selv, ja har men to kurve, bedes de lægges i hver sin kurv, da lugt er så dominerede.
Kulinarisk:
Velegnet som ekstra krydderi, (vær dog varsom med mængden, da den er meget dominerende i smagen), da svampen både lugter og smager af løg/hvidløg. Lav evt. lidt hvidløgssmør, hvidløgssalt (groft salt blendet med tørrede Løg-Bruskhatte), eller læg de tørrede svampe i olie og få en dejlig hvidløgsolie. Tilsæt eventuelt lidt hakket løgbruskhat i suppen inden serveringen. Den kan anvendes alle steder hvor der også anvendes løg eller hvidløg.
Tips:
Velegnet til tørring
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.450 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her