Logo

Strandkål - stængelkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

De forskellige kåltyper, vi kender i dag, kan føres tilbage til vild kål eller strandkål, som stadig fin­des enkelte steder bl.a. ved Atlanterhavets og Middelhavets kyster. Franskmændene kalder den havkål. I Danmark vokser strandkål få steder, blandt andet på stranden ved Røsnæs uden for Ka­lundborg. Stænglen smager lidt som asparges, men også bladene er gode. Smagen er lidt mil­dere end grønkål. Snit bladene fint og anvend dem i en salat med en let syrlig dressing, eller pak lidt fisk ind i bladene og damp "pakkerne".
 
Andre typer stængelkål: glaskål / knudekål
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.485 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her