Logo

Timian - en krydderurt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Flerårig urt, der hører til læbeblomstfamilien. Den vokser vildt i Middelhavslandene. Her er den yderst taknemlig at dyrke i sandet jord - også i urtepotte. Hos os er den først og fremmest krydderiet til de gule ærter, men vi har i de senere år lært at anvende den n;tange andre steder. Små kviste kan lægges i bradepanden ved stegning, eller bundtes sammen med andre krydderurter til bouquet garni i gryden med suppe eller sammenkogte retter. De friske blade kan også knuses i morter sammen med fx rosmarin. Der kan købes tørret, knust og pulveriseret timian.
Anvendelse: Til gule ærter og andre urtesupper, i kødfars, fiske- og æggeretter, tomatsauce og andre tomatretter, og i kartoffelretter. Altid i meget små mængder, ofte sammen med andre krydderurter.
Lat. Thumus vulgaris.
2
Timian er en stedsegrøn krydderurt der tåler den danske vinter fint. Tørret timian findes i krydderiglas og bruges bl.a. i retten gule ærter. Timian bruges også i te når halsen driller og drikkes i te mod tømmermænd.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.354 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her