Logo

Timian - en krydderurt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Flerårig urt, der hører til læbeblomstfamilien. Den vokser vildt i Middelhavslandene. Her er den yderst taknemlig at dyrke i sandet jord - også i urtepotte. Hos os er den først og fremmest krydderiet til de gule ærter, men vi har i de senere år lært at anvende den n;tange andre steder. Små kviste kan lægges i bradepanden ved stegning, eller bundtes sammen med andre krydderurter til bouquet garni i gryden med suppe eller sammenkogte retter. De friske blade kan også knuses i morter sammen med fx rosmarin. Der kan købes tørret, knust og pulveriseret timian.
Anvendelse: Til gule ærter og andre urtesupper, i kødfars, fiske- og æggeretter, tomatsauce og andre tomatretter, og i kartoffelretter. Altid i meget små mængder, ofte sammen med andre krydderurter.
Lat. Thumus vulgaris.
2
Timian er en stedsegrøn krydderurt der tåler den danske vinter fint. Tørret timian findes i krydderiglas og bruges bl.a. i retten gule ærter. Timian bruges også i te når halsen driller og drikkes i te mod tømmermænd.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.312 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her