Logo

Vilde ris - Indianernes ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Indianernes ris, Tuscarora-ris. De såkaldte vilde ris kommer i virkeligheden slet ikke fra en risplante, men derimod fra vandgræsplanten Zizania aquatica (sivart). Oprindelig blev de udelukkende samlet af de indfødte indianere; dyrkes nu i Nord-, øst- og Mellemamerika.
Meget langkornede, skinnende ris, der er afskallede, men ikke polerede. Klæber ikke sammen efter kogning, men åbner sig som regel som en lille blomst i den ene eller evt. begge ender, så man kan se kornets hvide indre. De har en lækker nøddeagtig smag, der passer fortrinligt til vildt, fjerkræ og fisk og/eller skaldyr. Et fremragende produkt; prisen er også derefter. Svulmer op til 2 1/2-4 gange deres oprindelige volumen.
Kan købes: i de fleste supermarkeder, helsekost- og delikatesseforretninger. Tilberedning: koges i 55-60 min. - eller følg anvisningerne på emballagen.

Risen samledes af chippewa-indianere, der i kano sejlede igennem sivene og slog på dem, så riskornene faldt ned i kanoen. Roald Als' værk: "Vilde Ris og Tamme indianere" kan anbefales.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.357 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her