Logo

amin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


amin [a'min]: Ordet amin kommer af græsk ammoniak + fransk-latin -in. kemisk forbindelse, der afledes af kulbrinte; basisk reagerende stof; opstår, når et eller flere af brintatomerne i ammoniak erstattes med en monovalent kulbrinte. De enklere aminer, fx metylamin, der findes i sildelage, er luftformige ved stuetemperatur og lugter fiskeagtigt; de højere, flydende og faste aminer fremstilles kunstigt. Et amin af teknisk betydning er anilin. Aminer danner grundstamme for aminosyrer, alkaloider og mange vitaminer.


se aminer.

 

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.297 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her