Logo

ascorbinsyre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

askor'binsyre (græsk-latin): C-vitamin; vandopløseligt vitamin i bl.a. citroner, hvede, jordbær, kål, persille, spinat, tomat og kartofler, sidstnævnte er vigtigste askorbinsyrekilde i Danmark. Ved mangel opstår træthed, nedsat modstandskraft mod infektioner, øget tendens til blødninger og i svære tilfælde skørbug. Har i de senere år vundet vid udbredelse som middel til forebyggelse og behandling af forkølelse, brugt i store daglige doser; videnskabelige undersøgelser viser dog, at den er uden værdi. Det samme gælder teorier om, at askorbinsyre skulle kunne forebygge åreforkalkning, kræft og andre lidelser.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 595 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her