![Artikel billede](/images/itempics/8869413171930496.jpg)
(jysk): snaps med tilsætning af forskellige krydderurter. Især populær i Jylland, hvor sammensætningen varierer fra egn til egn.
![Artikel billede](/images/itempics/7710642081591903.jpg)
Enhver ægte skawbo har sin egen opskrift på bjæsk. Hvordan skal din bjæsk smage?
Klitbjæsk
1 del røllike, 1 del porse, 1 del perikon, 4-5 dele vodka
Trækker ca. 10 dage, filtreres og modner 2-3 måneder.
Kan evt .fortyndes med vodka.
Bør nydes i en rolig stund og med lukkede øjne – så er du i Skagen!
Bjæsk, bær og urter giver ferieminder, glas for glas hele vinteren.
En god bjæsk trukket på urter eller bær, som du har samlet i din ferie, bringer de glade minder frem, hver gang du smager på den. En liflig souvenir!
Og den er let at fremstille. Bær eller urter lægges i et glas eller en krukke og overhældes med en smagsneutral brændevin, fx vodka.
Alt efter hvilket krydderi du benytter, er trækketiden fra fem dage til en måned, hvorefter blandingen filtreres og fortyndes. Hvor meget bjæskekstraktet skal fortyndes med vodka, må du smage dig frem til. Det er også muligt at tilsætte rørsukker eller honning for at opnå den ønskede smag.
Trækketiden er for enebær en måned, porse 14 dage, timian en 7 dage, røllike 5-8 dage og perikon 10 dage.
Se mere på www.drikkeABC.dk
.............................................................................................................