Logo

bordeauxvine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

[bår'do-]: røde og hvide bordvine fra egnen omkring Bordeaux. Berømteste distrikter er Médoc, med så godt som udelukkende røde vine; Graves, rød- og hvidvine; Sauternes, udelukkende hvidvine; Entre-Deux-Mers, hovedsagelig hvidvine; St. Émilion og Pomerol, hovedsagelig rødvine. Vinene udbydes i stor udstrækning under vingårdens (slottets) navn, fx Château-Lafite; blandet med andre vine benævnes de med navnet på det distrikt, hvorfra de stammer; er de sammenblandet fra et større område, benævnes blandingen med områdets navn; er vine fra hele Bordeaux-området blandet, benævnes de blot bordeaux, ofte med tilføjelser som supérieur, vieux, rouge eller blanco. I anledning af verdensudstillingen i Paris blev Médocs vine 1855 klassificeret i klasser opkaldt efter adelen (les grands crus), borgerne (crus bourgeois), håndværkerne (crus artisans) og bønderne (crus paysans). Grands crus inddeltes yderligere i 1. crus (fra 4 slotte), 2. crus (fra 15 slotte), 3. crus (fra 14 slotte), 4. crus (fra 11 slotte) og 5. crus (fra 17 slotte).

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 617 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om Rigsfællesskabet?
Effektiv reklame - klik her