engelsk:
lobscouse: ret af småtskåret kød og kartofler, sammenkogt i en suppe.
Skipperlabskovs
Ordet Labskovs kommer fra det engelske "Lobs
cou(r)se, der betegner en ret for djærve søfolk. Dengang (1701) blev den lavet
på "sprængt" (letsaltet) kød.
Et næringsrigt og mættende måltid der er let at tilberede.
4 personer:
750 g oksekød (prøv også nakkefilet fra en god gris).
3 store løg skåret i grove tern.
5 laurbærblade
10 sorte hele peberkorn
1 kg kartofler, skrællede og skåret i store tern (melede
er bedst)
100 g smør
purløg
*
Skær kødet i tern på ca 1½-2 cm
Læg det i en stor gryde med kartofler, løg,
laurbærblade og sort peber.
Ikke salt, da kartoflerne er svære at koge ud med
salt.
Hæld vand på, så det dækker.
Kom evt. 1 suppe/bouillonterning i
Kog kødet og kartoflerne til kødet er mørt, og
kartoflerne begynder at koge ud
Rør jævnligt i gryden og tilsæt evt. mere vand,
hvis det bliver tørt
Pisk det hele sammen med et piskeris, til
kartoflerne moser ud
Vend koldt smør i og smag til med salt og purløg
Server det med klippet purløg og en klat smør, og
selvfølgelig syltede rødbeder samt en skive groft rugbrød.
Til en herrefrokost, hvor der godt må være damer med, hedder det:
Sild med brød, Labskovsen, og en god gammel ost.
Øl og snaps er en selvfølge.
........................................................................................................................