Logo

osmose

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

os'mose: diffusion af et opløsningsmiddels molekyler gennem en semipermeabel (dvs. halvgennemtrængelig) hinde, hvis porer ikke er store nok til at tillade også det opløste stofs molekyler at passere; herved opstår en trykforskel, og således kan fx saltholdigt vand (bl.a. i planter) hæves til betydelig højde. Det har været overvejet at udnytte o til kraftproduktion på steder hvor ferskvand møder koncentreret saltvand, fx mellem Jordan-floden og Døde Hav. Såkaldt omvendt o anvendes bl.a. til afsaltning af vand. Osmose har stor biologisk betydning; mange membraner i plante- og dyreceller kan betragtes som en slags semipermeable hinder.

 

........................................................................................................................

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 494 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her