Logo

Pasteur, Louis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

Louis Pasteur, [pas'tæ:r], 1822-95: fransk kemiker og bakteriolog. Adskilte druesyre i de to stereoisomere vinsyrer. Opdagede mikroorganismernes betydning for gærings- og forrådnelsesprocesser; viste at fejlgæring ved øl- og vinfremstilling skyldes bakterier, og kan hindres ved pasteurisering. Pasteur opdagede talrige sygdomsfremkaldende bakterier og fremstillede vacciner.

 

........................................................................................................................

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 610 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her