Logo

Hvede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Triticum. Hvede en i dag en kornsort der dyrkes i størsteparten af verden og især i tempererede og subtropiske områder. Man har dyrket hvede ca 10 000 år før Kristus og ved det østlige middelhav var det enkorn Triticum boeoticum og emmer Triticum dioccum. Der findes i dag mange forskellige moderne typer af hvede. Man kan fødteks. skelne mellem sommerhvede og vinterhvede eller mellem hårde og bløde typer og stærke eller svage typer hvede. En hård hvede er fødteks. den såkaldte durum hvede med hård kerne, der især egner sig til pasta. Den stærke hvede har et højt proteinindhold og bruges især til brødbagning. En svag hvede vil egne sig bedst til kiks og kager. De forskellige hvedetyper bliver ofte blandet.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.330 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her