Fiskeri fra åben strand er foregået fra Løkken siden de første beboere slog sig ned her. Kystfiskeriet udvikler sig til et selvstændigt erhverv i slutningen af 1800-tallet og for alvor efter det store flyndereventyr i 1886.
Kystfiskeriet i dag er et fiskeri i balance med naturen.
Et miljøvenligt fiskeri der er skånsomt mod havmiljøet. De fisk og skaldyr der landes på stranden, er fisket for kun få timer siden og er de fineste råvarer fra havet der fås her til lands. Alligevel er kystfiskerne underlagt snærende kvoter og bureaukratiske regler der nu til dags gør det vanskeligt at få et levebrød ud af det.
Der drives stadig kystfiskeri fra Nr. Vorupør, Uld strand, Thorup Strand og Løkken. Fiskeriet foregår med kystbåde der er bygget til den særlige sejlads ud fra kysten og til landing på stranden. Kystbådene er brede, klinkbyggede fartøjer med meget ringe dybgang og forstærket i bunden til det hårde slid som ud- og ophaling byder båden. Løkken var på et tidspunkt en af vestkystens største landingspladser med omkring 50 kystbåde. I dag er det Thorup Strand på thykysten der med sin mere beskyttede bådeplads og lettere adgang til gode fiskepladser, har 19 hjemmehørende kuttere. I Løkken er det et tilløbsstykke hver gang "LN 49 Stjernen", "Mia", "Bihama" og "Michell" trækkes på land af fiskernes kraftige motorspil i spilhuset, og den gamle, røde Volvo traktor fra hummerhuset tøffer hen over sandet og får kørt dagens fangst i de blå fiskekasser op i ishuset. Herfra sendes fisken på auktionen i Hirtshals.
Kystfiskeriet er ikke blot et erhverv. Det er en kultur der er dybt forankret i Løkkens og vestkystens historie. Kystfiskerne har gennem generationer sat et afgørende præg på kysten hvor mange landingspladser med spilhus, redskabsskure, signalmast og redningsstation er vidnesbyrd om en livsform i pagt med naturen.