Logo

Minarine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Minarine består af det samme som margarine, men en stor del af fedtet er erstattet med vand. Indholdet af fedt er mellem 30 og 40%, og vandindholdet udgør mindst 50%. Minarine er kun beregnet til at smøre på brød, idet det høje vandindhold gør det uegnet til at stege og bage i.

Betydning i kosten
Sammensætningen af fedtsyrer varierer en del. Som regel har minarine en god fordeling af fedtsyrer og indeholder kun den halve mængde fedt i forhold til smør og margarine.

Eksempel på fedtsyrefordeling for minarine med 30% fedt:
Mættede fedtsyrer: 5 gram pr. 100 gram = 19% af fedtsyrerne.
Enkeltumættede fedtsyrer: 7 gram pr. 100 gram = 24% af fedtsyrerne.
Flerumættede fedtsyrer: 16 gram pr. 100 gram = 57% af fedtsyrerne.

Opbevaring og holdbarhed:
Opbevaringen er vigtig for smag og friskhed. Fedtsyrer kan blive ødelagt af blandt andet lys, varme og luftens ilt, så de bliver harske og mindre sunde. Man skal desuden være opmærksom på holdbarhedstiden, som også påvirkes af opbevaringsforholdene. Det er vigtigt at stille margarine og andet fedtstof mørkt og køligt. Køleskabet er en udmærket løsning. Faste fedtstoffer skal være ordentligt pakket ind, så lys, varme og ilt udelukkes, og så det undgås, at produkterne optager smag fra andet mad.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 620 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her