Miso - et glimrende alternativ til bouillonterninger
Miso er et resultat af sojafermentering. Fremstillet af ren soja eller soja i kombination med andre kornsorter, fremmer den fordøjelsen af sojanæringsstofferne, takket være udviklingen af diverse bakterier ved den lange gæringsproces. Miso er kaloriefattig, kolesterolfri og ser ud som en fast pasta. De vænner Dem hurtigt til at bruge Miso, nemlig nøjagtigt som De bruger en bouillonterning: opløst i lidt vand, og når maden er ved at være færdig (således at næringsstofferne ikke går tabt), kommes den i supper, saucer osv. Rørt op med Tahin får man et velsmagende pålæg.
Der findes flere typer Miso:
Miso af soja og byg med en gæringstid på 24 måneder,
Anvendelse: supper, stuvninger, dips, vegetabilsk pålæg og saucer til grønsager og fisk. Ingredienser: hele sojabønner, byg, vand og havsalt.
Miso af soja og hele brune ris med en gæringstid på 24 måneder.
Anvendelse: supper, stuvninger, dips, vegetabilsk pålæg og saucer til grønsager og fisk. Ingredienser: sojabønner, brune ris, vand og havsalt.
Hatcho-Miso kun af soja, med en gæringstid på 24 måneder.
Anvendelse: supper, stuvninger, dips, vegetabilsk pålæg og saucer til grønsager og fisk, Ingredienser: hele øko-sojabønner, vand, koji (hele øko sojabønner, A. oryzae), havsalt.
Instant Miso-suppe - endelig en næringsrig instantsuppe. En hurtig suppe, langt mere appetitlig og næringsrig end industrielle produkter med aromastoffer. Opløses let i varmt vand. Fremstillet af miso, gluten, havalger og grønne løg, dehydreret ved lav temperatur og pulveriseret. Resultat: en aromatisk, varm suppe med store mængder vegetabilske proteiner og mineralsalte.
Ingredienser: Miso (ris, sojabønner, havsalt), Wakame (havtang), fu (hvedegluten), tørrede grønne løg.
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 1.467 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Bog
Der er allerede en bruger med det brugernavn.