Pommes de terre
fra = kartofler; forkortet til kun "pommes" i forbindelse med diverse tilberedninger af kartofler.
Pommes allumettes, friterede kartofler skåret ud som tændstikker.
Pommes Anna, små kartoffelskiver lagt lagvis i et fad eller en stegepande og stegt i ovn.
Pommes château, kartofler skåret i olivenformede skiver, kogt i smør.
Pommes chips, friterede kartoffelflager.
Pommes dauphine, 2/3 duchesse og 1/3 vandbakkelsesdej, formet som propper, friturestegt.
Pommes dauphinoise, rå kartoffelskiver bagt i gratinfad med fløde og reven ost.
Pommes duchesse, kogte kartofler, passeret gennem sigte, blandet med æggeblommer og smør. Formes til toppe og ristes i ovnen.
Pommes frites, friturestegte kartoffelstænger.
Pommes gaufrettes, skåret med riflet jern i vaffellignende skiver og friturestegt.
Pommes Lorette, som pommes dauphine formet som cigarer.
Pommes Lyonnaise, kartoffelskiver og løgskiver sauteret i smør.
Pommes Mirette, friturestegte kartofler i terninger.
Pommes mousseline, kartoffelmos pisket op med fløde.
Pommes noisettes, kartoflerne udbores med jern til hasselnødstørrelse, steges i smør.
Pommes pailles, skåret i strimler, friturestegt.
Pommes parisienne, små runde kartofler vendt i smør med persille.
Pommes sautées, stegte skiver, "brasekartofler", evt. med hakket persille.
Pommes soufflées, 3 mm tykke skiver af rå kartoffel, friturestegt så de pustes op.
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 1.600 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Bog
Der er allerede en bruger med det brugernavn.