Logo

Sambal

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Betegnelsen for en krydderpasta, som findes i mange variationer i de forskellige områder af hele Østen.
Hovedbestanddelen er altid rød chili, ud over chili, som indgår i alle variationer af sambals, er der til fremstillingen hovedsageligt anvendt stegte løg, salt, sukker og forskellige krydderier. Styrken af de mange forskellige typer, spænder over hele skalaen fra den meget brændende, stærkt røde "Sambal Oelek" til den milde, aromatiske "Sambal Manis".
Sambals bruges både som krydderi ved tilberedelse af de enkelte retter i køkkenet og som bordkrydderi, idet der i det meste af Østen er tradition for at krydre sin mad efter egen smag.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.634 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her