Logo

Strandkål - stængelkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

De forskellige kåltyper, vi kender i dag, kan føres tilbage til vild kål eller strandkål, som stadig fin­des enkelte steder bl.a. ved Atlanterhavets og Middelhavets kyster. Franskmændene kalder den havkål. I Danmark vokser strandkål få steder, blandt andet på stranden ved Røsnæs uden for Ka­lundborg. Stænglen smager lidt som asparges, men også bladene er gode. Smagen er lidt mil­dere end grønkål. Snit bladene fint og anvend dem i en salat med en let syrlig dressing, eller pak lidt fisk ind i bladene og damp "pakkerne".
 
Andre typer stængelkål: glaskål / knudekål
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.464 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her