Peberfrugten kommer fra Sydamerika og tilhører kartoffelfamilien ligesom tomaten. Planterne har en busket vækst og bliver 50-100 cm høje. Hvis man bare har et solrigt vindue, er det meget nemt at dyrke sine egne planter i krukker. Peberfrugter er først grønne, men efterhånden som de modner, skifter de farve. De grønne er skarpest i smagen, de gule mildest og de røde sødest. De har en uregelmæssig facon og er inddelt i fire sektioner delvis adskilt af hvide hinder og med hvide kerner ved basis.
Peberfrugt skal helst spises rå på grund af sit store C-vitaminindhold, men den smager særligt godt, hvis man griller eller rister den lidt. Den kan også presses til en sød og farvestrålende grønsagssaft.
Peberfrugt kan være rød, gul eller grøn. De grønne er altid umodne og har kraftigst smag. En peberfrugt skal være fast, pletfri og uden bløde partier.
Anvendelse: I salater, til pålæg og som tilbehør på ostebrættet.
I gryderetter samt fyldt og stegt eller gratineret.