Logo

Blanchere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
(fra fr. blanchir, "gøre hvid") at koge noget i vand evt. tilsat salt eller eddike som en forberedelse til efterfølgende trin i madlavningen. Blanchering udføres for at mørne (fx kål), fjerne overskydende salt (fx skinke) eller for at skumme kogelagen inden tilsætning af andre ingredienser (fx fjerkræ). Spæde grønsager tilberedes alene ved blanchering.

At blanchere er at dyppe især grønsager ganske kort tid i stærkt kogende vand, så de lige når at få et hurtigt opkog. Ofte giver man dem bagefter et chok i isvand, så farven bevares.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.509 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her