Logo

Focaccia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Focaccia er den moderne italienske pizza's stamfader. Som et nemt "pane condito" (brød med fyld), har denne bolle - hvad enten den er lavet med krydderier, grønsager (mest typisk tomat), olivenolie eller ost - til alle tider tiltrukket et publikum med lyst til at få smagssanserne stimuleret. Absolut perfekt som sandwichbolle - eller fyldt med mozzarella, chili og basilikum og grillet!

Kært barn har mange navne, og selvom dette brød er mest kendt under navnet focaccia, har det mange andre navne i sit hjemland, fødteks.: schiacciata, pinza, pitta, pissalandrea, sardenaria og stiacciata. Focaccia er et fladt brød, der kan bages blot penslet med olie og drysset med salt eller drysset med rosmarin, salvie eller andre krydderurter. En god variant, der også findes i Frankrig, er at pynte med skiver af løg og bacontern.
Oprindelig blev både pizza og focaccia bagt i bunden af de store offentlige bageovne, lige efter at gløderne var raget ud, og mens man ventede på, at temperaturen skulle blive jævn. Før brødene blev bagt, trykkede man små huller i dem med fingrene, hvor olien, saltet og evt. krydderurter kunne samle sig.
Man bruger som regel hvedemel og durumhvedemel til focaccia, men man kan også tilsætte boghvedemel. I Italien kan man støde på en sød variant: focaccia castelnovese. Den stammer fra Ligurien og laves af en sød gærdej tilsat pinjekerner. Den spises som regel kun til jul og påske.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.380 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her