Logo

Cheddar - ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
eng. fast 45 % komælksost uden huller, fremstillet ved at vallen løber fra den blokformede ostemasse, som derefter rives ('knuses'), blandes med salt og formes til runde oste, der lagres i 5-8 måneder eller mere. Cheddar er den hyppigst efterlignede ostetype i verden. I tonsvis fremstilles den til industrielt brug (smelteoste) l skorpefri blokke med en vægt på fra 10 til 50 kg.

Storbritannien og alle engelsktalende lande. Er den ost, der produceres i størøst mængde Jorden over. Navnet har den fra dens oprindelsessted, byen Cheddar, i grevskabet Somerset. Cheddar er en fast (hård) ost. Den er normalt cylinderformet med en diameter på 35-38 cm, højde 33-38 cm, vægt 27-30 kg. Minimum 48%.
-
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.921 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her